1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Hood Issue

Discussion in '3D Scene Help' started by Ceafus 88, Oct 27, 2016.

  1. Ceafus 88

    Ceafus 88 The Original 03

    Joined:
    Oct 11, 2016
    Messages:
    492
    Likes Received:
    349
    IG:
    @ClaytonFogg
    Has anyone else experienced something like this?

    [​IMG]
     
  2. The Iceman

    The Iceman Co-Owner in Memory

    Joined:
    Jun 30, 2016
    Messages:
    1,485
    Likes Received:
    999
    WOW!!! I have never seen anything like that! What version of Max are you using?
    It looks like one of my scenes...
     
    • Like Like x 1
  3. Bill1947

    Bill1947 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 31, 2016
    Messages:
    493
    Likes Received:
    756
    I get that a lot when opening a scene that was made with 3Dsmax8 into newer versions of 3Dsmax.
     
  4. The Iceman

    The Iceman Co-Owner in Memory

    Joined:
    Jun 30, 2016
    Messages:
    1,485
    Likes Received:
    999
    If it's my scene, I make sure they are compatible back to Max10. Maybe I ought to do some of these downloads in MR for Max9.
    This way they will work with later versions.
     
  5. Stunod

    Stunod Co-Owner

    Joined:
    Jun 23, 2016
    Messages:
    794
    Likes Received:
    551
    IG:
    StunodRacing
    I think it looks pretty cool!!!! ;)

    But really... Does it still do it if you rebuild the material and remap everything on the body?
     
  6. Bergie

    Bergie Well-Known Member

    Joined:
    Jul 31, 2016
    Messages:
    342
    Likes Received:
    254
    Are the other car models closed?
     
  7. Ceafus 88

    Ceafus 88 The Original 03

    Joined:
    Oct 11, 2016
    Messages:
    492
    Likes Received:
    349
    IG:
    @ClaytonFogg
    This is your scene. It has had this issue in every version of 3ds Max I have tried so far. (2012, 2014 Design, 2015 Design, 2016 and 2017). I will try with 2009 next I guess haha.

    I have rebuilt the materials multiple times and remapped it with no luck :(

    And yes, every other car model is deleted from the scene.
     
  8. TruckSeries

    TruckSeries Hot Pass Member

    Joined:
    Aug 17, 2016
    Messages:
    19
    Likes Received:
    22
    This happens quite frequently to me. Just hide the engine and the "under hood" parts. 3dsMax doesn't take too kindly to rendering two things in one place.
     
  9. Stunod

    Stunod Co-Owner

    Joined:
    Jun 23, 2016
    Messages:
    794
    Likes Received:
    551
    IG:
    StunodRacing
    Just merge the scene into a new or a scene you know works than remap the material!
     
  10. The Iceman

    The Iceman Co-Owner in Memory

    Joined:
    Jun 30, 2016
    Messages:
    1,485
    Likes Received:
    999
    All the models ARE there. Just click on the body and right click and choose "hide selection". Then right click and choose "unhide by name" and pick your model. Then If you don't see that car in the Material Editor, just use the "eye dropper" and click on the body of the car.

    Truckseries is absolutely right. Try to "Ungroup" the car and choose to hide the engine or the "Under-hood" which might be displayed as "Hood_U" or something like that.
     
  11. Ceafus 88

    Ceafus 88 The Original 03

    Joined:
    Oct 11, 2016
    Messages:
    492
    Likes Received:
    349
    IG:
    @ClaytonFogg
    No, what I mean by the others aren't there is I went ahead and deleted them so that they wouldnt be a factor at all. I have merged your scene into a new one, even imported just the hood from an entirely new scene (the BR15 original) and still had the same issue.

    The next thing I did was create an entirely new scene from a freshly opened 3ds max, imported another model car (the Dodge) and had the same issue, again in all of the 3ds Max version.

    I have ungrouped, remapped UV wrapped, UV Un wrapped, applied different textures (I.e a brick texture) with no luck at all. My next option was to just remodel the entire hood.

    When I get home, I am going to try what home, I am going to try what TruckSeries said and see how that works out for me.
     
  12. The Iceman

    The Iceman Co-Owner in Memory

    Joined:
    Jun 30, 2016
    Messages:
    1,485
    Likes Received:
    999
    It seems that you're lowering the water instead of just raising the bridge.
    Yes, try what Truckseries said. I'm pretty sure that will solve your problem

    FYI, I just download this scene and did a render and everything looks fine...
     
  13. Bergie

    Bergie Well-Known Member

    Joined:
    Jul 31, 2016
    Messages:
    342
    Likes Received:
    254
    Well, I'm in the same boat, 3 dmax 2017 with Gen 6 BR15 mental ray scene, ive tried removing the engine parts but same results. I'll keep trying
     
  14. Bergie

    Bergie Well-Known Member

    Joined:
    Jul 31, 2016
    Messages:
    342
    Likes Received:
    254
    I got it to work ,ungrouped all than hide everything than opened just the chevy and all parts.